2016 Şehir Kulübü Tekler Merdiveni

Kurallar:

Format: Puanlı Merdiven (Ladder) formatı.
Oyuncular yaptıkları maçlarda elde ettikleri galibiyet ve oyunlardan alacakları puanlara göre merdiven sıralaması oluşacaktır.

  • Şehir Kulübü Merdiveni Mart-Aralık ayları boyunca aktif olacaktır.
  • Merdivene yeni katılım merdivenin aktif olduğu herhangi bir ay ve gün içerisinde yapılabilir.
  • Bütün maç teklifleri Global Tennis Network üzerinden yapılmalıdır.
  • Oyuncular internet üzerinden kendilerine gelecek maç tekliflerini takip etmekle yükümlüdürler.
  • Maçlar, 3 set üzerinden, son set süper tie-break uygulaması ile oynanacaktır.
  • Maç teklifinde bulunan oyuncu maça yeni top getirmekle sorumludur. (Eğer iki oyuncu aralarında anlaşır ise maç yapılabilecek düzeyde olan toplar ile maçı oynayabilirler)

Maç Yeri : Şehir Kulübü Lefkoşa Kortları

Maç Teklif Kriterleri

  • Oyuncular istedikleri kadar maç yapabilirler.
  • Her oyuncu kenndinden yukarda olan herkese maç teklifinde bulunabilir. Ancak sadece kendinen 5 sıra aşağıda bulunan oyunculara maç teklifinde bulunabilir.
  • Oyuncular kendilerinden 5 sıraya kadar yukarıdan ve 5 sıraya kadar aşağıdan gelen meydan okumaları kabul edip 2 hafta içerisinde maçı oynamak zorundadır.
  • Oyuncular kendi konumlarından 5 sıradan daha fazla aşağıdan gelen teklifleri mazeretsiz geri çevirme hakkına sahiptirler.
  • Yukardaki sıralama kriterlerine göre maç teklifinde bulunup cevap alamayan oyuncu teklif ettiği maç için 18 puan alır.
  • Aynı iki oyuncu 6 hafta (bir buçuk ay) içerisinde bir birleri ile birden fazla karşılaşamazlar.

Yeni Oyuncunun Katılımı
Yeni oyuncu merdivenin en altından listeye dahil edilir.

Puan Hesaplanması
Maç kazanan her oyuncu 10 puan alır.
Her oyuncu maçta kazandığı her oyun için 1 puan alır.
Örnek: Mehmet - Mustafa: 6-4 6-4
Mehmet’in puanı : 10+ (6+6) = 22
Mustafa’nın puanı : 4+4 = 8.

Maç Skorlar girme
Bir meydan okuma teklifi "Kabul Et" seçildğinde, bekleyen maç otomatik olarak "Maçlar" sayfasında yer alacaktır. Bir maç tamamlandığında, "Maçlar" sayfasına gidin ve puanları girmek için bu bekleyen maçta bir oyuncu üzerine tıklayın. 3. Set eğer 10 sayılık süper tie-break olarak oynanmış ise setin skoru ne olursa olsun kazanan lehine 1-0 yazılmamıldır.

 Maçın Tamamlanmaması
Maçın hava muhalefeti nedeniyle yarım kalması veya başlamaması durumunda meydan okuma geçerli kalır ve yeni bir maç saati ve günü ayarlanır. Maçın yarım kalması durumunda maç puanlarının yazıldığından emin olunmalıdır.

Cezalar
Maç saatine 15 dakikadan fazla geç kalan oyuncu diskalifiye olur. Maç neticesi 6-0  6-0 olarak kayıt edilir. Maçını geçerli bir nedenle iptal etmek isteyen oyuncu, rakibine 3 saat öncesinden haber vermelidir. Daha geç bildirimler diskalifiye nedenidir.

Sakatlık veya Maçı Tamamlayamama
Bir oyuncu maç esnasında sakatlanır ya da bir maçı bırakırsa maç puanları set puanları tamamlanarak hesaplanır. Örneğin: Skor ilk sette 4-2 ise,  oyunu bırakan aleyhine skor 6-4, 6-0 girilmelidir.

Sezon Sonu  Playoff Turnuvası
Her katagori için, sezon sonu Playoff Turnuvası'na katılmak üzere ilk 8 oyuncu davet edilecektir. Katılım kriterleri ve turnuva formatı 2 ay önceden duyurulacaktır.

Bu kurallar tekler kategorisi için geçerlidir. Tekler kategorisinde cinsiyet ayrımı yoktur.